Sadade californialaste kodud põlesid tuhaks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded California osariigi elanikud naasid pärast metsatulekahjude taandumist oma kodukohtadesse, kus leidsid halvemal juhul eest vaid varemed.


Metsapõlengud vahemerelise kliimaga Californias on sagedased ning tulerõngasse sattunud rannikuäärsete piirkondade olukorda raskendab veelgi mäestikust ookeani poole puhul kuiv ja soe tuul, vahendas Reuters.

Vaikse ookeani idaosas asuval California poolsaarel möllab kolm suuremat tulekahju. Kohaliku tuletõrjeametniku kinnitusel on tõenäoline, et ühe suurpõlengu põhjuseks võib olla süütamine, teatas CNN News.

Hinnanguliselt on leekide eest põgenenud 50 000 inimest ning neist sadade kodud on langenud tuleroaks. Näiteks Montecitos, mis on tuntud rikaste linnaosa, on tuli hävitanud vähemalt 200 maja ning umbes 6000 majapidamist on evakueeritud. Los Angelese lähistel asuvas Sylmari haagismajade pargis põles aga maha umbes 500 liikuvmaja.

Kuberner Arnold Schwarzenegger kuulutas eile Los Angelese ja Santa Barbara maakonnas välja hädaolukorra ning lubas kustutustöödele saata veelgi lisajõude.

Vaatamata kriisiolukorrale on suudetud ohvreid seni vältida, kuid kümned inimesed on saanud viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles