USA kuumalaine purustab rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane jääkottidega New Yorgi tänaval.
Ameeriklane jääkottidega New Yorgi tänaval. Foto: SCANPIX

USAs 15 osariigis võivad lähipäevade õhutemperatuurid tõusta ohtlikule tasemele.

15 osariigis teatati lähenevast kuumalainest, mis tähendab, et temperatuur tõuseb eeldatavasti üle 105 kraadi Fahrenheiti (40,5 kraadi Celsiuse).

Mitmes linnas väljastati kuumahoiatus. Kansas Citys, St. Louises Missouris, Tulsas Oklahomas, Memphises Tennessees ja Evansville’is Indianas tõuseb kuumaindeks (subjektiivne temperatuuri tajumine kuuma ja niiskuse koosmõjul) sel nädalal vahemikku 110-115 kraadi Fahrenheiti (43-46 kraadi Celsiust).

Viimase nädala jooksul on USAs purunenud ka mitmed kuumarekordid.

Eile purunesid kuumarekordid Joplinis Missouris (106 F ehk 41,1 C) ja Springfieldis Missouris (102 F ehk 38,9 C). Mõlemad kuumarekordid lõid senise kõrgeima temperatuuri, mis pärines 1980ndatest.

Wichitas Kansases oli eile õhutemperatuur 111 kraadi Fahrenheiti (43,8 kraadi Celsiust). Nii kõrget temperatuuri on Wichitas esinenud alates 1888. aasta juulist kokku vaid kümme korda. Neljapäeval oli Oklahoma Citys 108 kraadi Fahrenheiti (42,2 C).

Kuumalaine puudutab Nebraska, Kansase, Oklahoma, Iowa, Missouri, Arkansase, Louisiana, Illinoisi, Indiana, Ohio, Kentucky, Tennessee, Alabama ja Mississippi osariike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles