Tugev tuul eile Eestis kurja ei teinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Tavapärasest tugevam tuul häiris nii eile kui segab ka täna laevaliiklust, kuid mandril ei ole see kahjusid tekitanud.

Päästeameti avalike suhete büroo juhataja Beata Perens ütles, et midagi erakorralist eilse tuule tõttu päästeametil teha ei tulnud. «Tugevama tuulega mõni üksik oks või puu siin-seal ikka kukub, kuid see on pigem tavapärane,» märkis ta.

Ka Eesti Energia Jaotusvõrkude kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg märkis, et mõned üksikud elektrikatkestused eile õhtul küll olid, kuid seda ei saa pidada ebatavaliseks. «See tugev tuul ei tekitanud meile probleeme,» leidis Hamburg.

Küll aga tuli tugeva meretuule tõttu jääda mitmetel laevadel sadamasse.

Linda Line tühistas neli kiirlaevareisi eile, ka täna on halbade ilmastikuolude tõttu tühistatud hommikune laeva väljumine Helsingist ja keskpäevane Tallinnast.

Saarte ja mandri vaheline parvlaevaliiklus ning Eesti ja Soome vahel sõitvate suurte laevade liiklus sujub täna aga tõrgeteta.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi teatel nõrgeneb pärastlõunal tuul veidi, kuid õhtupoolikul tugevneb ja võib merel ulatuda öösel puhanguti 20-24 m/s. Laine kõrgus on merel 3-5 meetrit. Õhtul võib hakata sadama ka lörtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles