Äike põhjustas Mallorcal kaose

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannas olijaid Mallorcat tabanud elektrikatkestus ei mõjutanud, küll aga tekitas see palju ebameeldivusi neile, kes jäid lifit kinni või olid ummikutes.
Rannas olijaid Mallorcat tabanud elektrikatkestus ei mõjutanud, küll aga tekitas see palju ebameeldivusi neile, kes jäid lifit kinni või olid ummikutes. Foto: Caro / Scanpix

Tuntud puhkusepiirkonnas Mallorcal jäi eile üle poole miljoni tarbija äikese tõttu elektrita, voolukatkestus põhjustas puhkusesaare pealinna Palma liikluses kaose ning lifti kinni jäänud inimestel tuli sealt jõuga välja murda.

Hispaania elektriettevõtte GesaEndesa andmetel jäi eile Baleaari saarestikku kuuluvatel Mallorcal ja Mencoral ligi pool miljonit inimest ilma elektrita, teatas Internationale Heralde Tribune viitega APle.

GesaEndesa pressiesindaja sõnul põhjustas ulatusliku elektrikatesktuse äikesetorm, mis jättis paljud kliendid, muu hulgas ka energiaettevõtte enda peakroteri vooluta. Ettevõtte andmetel mõjutas elektrikatkestus 574 000 tarbijat. Puhkusepiirkond jäi ilma elektrita keskpäeval ning selle taastamiseks kulus neli tundi.

Mallorca kirdeosas lõi välk sisse kohalikku elektrijaama, teatab portaal weltonline. Mallorca pealinnas Palmas tekkis liikluses kaos, sest valgusfoorid ei töötanud. Paljudel tuli end liftist välja murda. Elektrikatkestus kohaliku lennujaama tööd ei mõjutanud.

Mallorcal, Menorcal, Ibizal ja Formeteral elab ligi miljon inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles