Porkuni järvel tabati röövpüüdjad

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Porkuni järvele.
Vaade Porkuni järvele. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Keskkonnakaitseinspektorid tabasid teisipäeva hilisõhtul Lääne-Virumaal Porkuni järvel kaks allveepüüki teinud meest.

Röövpüüdjateks osutusid kaks Tallinna meest, kelle suhtes inspektsioon alustas väärteomenetluse, teatas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja. Lisaks trahvile tuleb röövpüüdjatel hüvitada keskkonnale tekitatud kahju.

Püüdjad kasutasid püügivahenditena taskulambiga varustatud harpuunpüsse. Harpuunpüssi loetakse küll kalapüügiseaduse kohaselt harrastuslikuks püügivahendiks, kuid kalapüügieeskiri ütleb, et allveekalapüügil ei tohi kasutada kunstlikku valgustust.

Mehed eirasid ka järvel kehtivat püügipiirangut. Keskkonnainspektsiooni Lääne-Virumaa büroo juhataja Marit Seene selgitas, et Porkuni järvel on 2008. aastal kalapüük harrastuspüügi vahenditega keelatud.

Porkuni järv on varasematel aastatel mitu korda kuivanud, mille tõttu on ka järve kalavarud tugevasti kannatanud ning vajavad kaitset.

Samuti olid röövpüüdjate saagiks langenud kalad, välja arvatud üks haug, alamõõdulised.

Röövpüüdjad tabati tänu tähelepanelikule kodanikule, kes helistas teisipäeva õhtul keskkonnainspektsiooni valvetelefonile ning teatas Porkuni järvel toimuvast allveepüügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles