Tormi suurimaks kahjutööks Tallinnas jäi maha murtud fooripost

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme keskuses tormituule poolt maha murtud fooripost.
Nõmme keskuses tormituule poolt maha murtud fooripost. Foto: Mihkel Maripuu

Üle Eesti möllanud tormituule suurimateks pahategudeks Tallinnas ja Harjumaal jäid Nõmme keskuses maha murtud fooripost, Tabasalus lahti kistud katus ning mitmed teele sadanud puud.

Fooripost sadas Nõmme keskuses eile alla Nõmme kultuurikeskuse ees ning linnaosavalitsuse avalike suhete juhi Jukko Nooni sõnul ulatub kahju tuhandetesse kroonidesse.

«Posti paigaldus läheb maksma umbes 10 000 krooni,» lisas ta.

Nooni lausus, et kuna posti maa-alune osa on asfaldi sees ja seda on vaja välja lõhkuma hakata, võib uue fooriposti paigaldamine võtta algselt loodetust kauem aega. 

Esialgu lootis linnaosa, et uus post jõutakse asemele panna juba täna, kuid praegu ei ole Nooni sõnul töömehed selles täiesti kindlad.

Nooni rääkis, et linnaosavanema asetäitja tegi hommikul linnaosale ka tiiru peale, kuid midagi suuremat talle silma ei jäänud. Väiksemaid oksi oli mõnes kohas maas, lisas ta.

Haabersti linnaosavanema asetäitja Juhan Hindov ütles, et Vabaõhumuuseumi teel uue Rocca al Mare hotelli juures sulges eile tee üks maha kukkunud kuusk. Ta lisas, et päästjad olid kiiresti õnnetuskohal, saagisid puu tükkideks ja likvideerisid takistuse.

Hindovi sõnul lennutas tugev tuul linnaosas suuri reklaamplakateid. Ühe suure plakati oli tuul eile õhtul toimetanud Haabersti ringi juures teele.

Teistes Tallinna linnaosades pole suuremaid tormikahjustusi seni täheldatud.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles, et päästjatele tuli eile tormi tõttu Tallinnas ja Harjumaal ühtekokku 13 väljakutset.

Kõige tõsisema sündmusena tõi ta välja Tabasalus Ranna teel asunud tootmishoone, mille katuse tuul lahti tiris. Raava sõnul võtsid päästjad lahti kistud plekid ohutuse mõttes katuselt ära.

Samuti oli mitmes kohas teele kukkunud puid ja oksi. Nii näiteks oli Kose ligidal teele kukkunud korraga kolm puud, lisas ta.

Tormi tõttu oli paljudes Harjumaa piirkondades elektrikatkestusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles