Uus nädal tervitab vihma ja äikesega

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm Tehvandil.
Vihm Tehvandil. Foto: Malle Elvet

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognoosi kohaselt võib järgmisel nädalal iga päev oodata vihmast ilma.

Esmaspäevaks suundub madalrõhkkond Soome ja sellel lõunaservas tuleb Eestis hoovihma, võib olla äikest. Puhub edelatuul 3-9, puhanguti 12 m/s. Öösel on 10..14, päeval 14..19°C.

Teisipäeval madalrõhkkond kaugeneb veelgi, kuid selle serv ulatub veel Eestini ning seetõttu püsib vihmahoogude võimalus. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Öösel on 8..14, päeval 14..19°C.

Kolmapäeval ulatub madalrõhkkonna lõunaserv Soome lahe äärde, lõuna poolt tugevneb veidi kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on meil kohatiste vihmahoogude võimalus. Puhub mõõdukas edelatuul. Öösel on 10...14, päeval 16...20°C.

Neljapäeval liigub Skandinaaviast uus madalrõhkkond Soome ja selle lohk liigub üle Eesti, tänaste arvutuste kohaselt päeval.

See annab võimaluse, et tihedam sajuala taandub hilisõhtuks Peipsi taha ja jaanilõkete aegu on üle Eestimaa vaid kohatisi vihmahooge. Tuul on valdavalt edelast. Öösel on 10...15, päeval 15...20°C.

Jaanipäeval tuleb taanduva madalrõhkkonna järel veel vihmahooge. Puhub tugev läänekaare tuul. Öösel on 8...13, päeval 15...19°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles