Eesti kalamees püüdis Norras ligi 153-kilose paltuse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Drajev ja tema paltus
Dmitri Drajev ja tema paltus Foto: Erakogu / reporter.ee

Juuni alguses õnnestus Eesti kalamehel, 40-aastasel Dmitri Drajevil tabada Norra vetest paltus, kes kaalus 152,9 kg ja oli 2,15 meetri pikkune.

Püügiretkele oli mees läinud suurema seltskonnaga, mis kohapeal jagunes kolmeks paatkonnaks ja «koduks» oli Vannøya saarel paiknev kalastusbaas Torsvåg Havfiske, kirjutab kalale.ee. Vannøya saar paikneb Tromsøst sadakond kilomeetrit kõrgemal ning Torsvåg on avatud ookeanile.

Enne paltust oli Drajev kinni püüdnud suure tursa, mis kaalus 18 kilo. Seejärel hakkas landi külge väiksem kala, Drajevi hinnangul umbes 1,5-kilone tursk, millest haaras omakorda kinni hiidlest, kes suurte jõupingutustega lõpuks kaldale saadi.

Võitlus kalaga kestis üle kahe tunni. Hiidkala kättesaamisega oli ametis kogu püügiseltskond. Kuidas kala koju tuua, püügiseltskond kalale.ee protaaliga rääkimise ajal veel ei teadnud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles