Hunt murdis Saaremaal lamba

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammas pildil on loo seisukohast illustartiivne
Lammas pildil on loo seisukohast illustartiivne Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeva hommikul nägi Saaremaal Valjalas vallas Lööne külas Lõve jõe äärsel karjamaal lammaste eest igapäevaselt hoolitsev Reigo Lõhmus maas valgeid villatorte ning kui ta lähemale läks, leidis ta surnud lamba. Loomal olid jalad taeva poole, kael kahekorra ja sisikond ära söödud.

«Suur vana 6-aastane lammas, selline priske ja matakas, üle 50 kilo. Justkui oleks hundi tegu – kõige parem osa, sisikond on ära söödud, tagumine ots on alles,» ohkas perenaine, Reigo ema Alli Lõhmus Saarte Häälele.

Alli Lõhmus on sealkandis viis aastat tagasi hundiga silmitsi seisnud. «See peab olema mingi suur uluk, kes terve sisikonna korraga ära sööb. Ja samas verd ka pole, pisike vereplekk, ja see oli ka kõik. Ükski koer ei söö nii suurt lammast ära,» arvas perenaine. Tema arvates

Alli Lõhmuse sõnul on lambad kogu aeg järelevalve all, öösiti kogu aeg laudas ning seitsme aasta jooksul pole midagi sellist juhtunud. «Kui see hunt oli, siis on teised lambad ka ohus, see pole naljaasi,» ahhetas naine.

Pühapäeval käis kohapeal asja uurimas ka politsei. Eile pealelõunal korjust uurimas käinud kohalik veterinaararst Reet Raavik ütles, et kuna korjus on niivõrd lagunenud, vana ja vaklu täis, siis tema ei oska küll selle korjuse pealt öelda, mis värk on.

Keskkonnaameti looduskaitsebioloog Tõnu Talvi ütles, et kui sellised asjad juhtuvad, siis juhul kui kahtlustatakse suurkiskjat (hunti, karu või ilvest) ning kui omanik on kompensatsioonist huvitatud, tuleks keskkonnaametiga kohe ühendust võtta. Kui on tegemist koeraga, siis uurib asja edasi politsei ning koeraomanikul tuleb tekitatud kahju murtud omanikule hüvitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles