Kagu-Aasia tulvades on hukkunud vähemalt 120 inimest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina lõunaosa ja Vietnamit tabanud viimaste aastakümnete tugevaimate vihmade põhjustatud üleujutuste tõttu on hukkunud vähemalt 120 inimest.


Vietnami põhjaossa jõudnud tulvad on kergitanud oluliselt jõgede veetaset ja alates reedest on hukkunud vähemalt 86 inimest, kelle seas on ka kaheksa last. Hiina edelaosas on üleujutused ja mudalaviinid nõudnud 34 inimelu. Kõige rohkem purustusi on tulvaveed tekitanud Yunnani provintsis, vahendas Reuters.

Vihmavesi on mõlemal pool piiri üle ujutanud sadu tuhandeid majapidamisi ja mitusada hektarit põllumaad, kuid täpsemad kahjud pole veel selgunud. Mekongi jõe deltas asuv Vietnami peamine põllumajanduspiirkond on jäänud kahjustustest puutumata.

Vietnamit tabanud paduvihmad on väidetavalt viimase 35 aasta tugevaimad. Põhjapiirkondades asuvate linnade tänavad on kuni kahe ja poole meetrise veekihi all. Kohalike võimude kinnitusel on hävinud ka sadu kilomeetreid teid, vahendas AFP.

Meteoroloogid ennustavad lausvihma jätkumist, mistõttu tuhanded Vietnami pealinna Hanoid ümbritsevate piirkondade elanikud on oma kodudest lahkunud.

Möödunud aastal hukkus Vietnamit tabanud seitsmes suuremas looduskatastroofis rohkem kui 435 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles