Alanud nädal toob kaasa öökülmad

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öökülm
Öökülm Foto: Peeter Langovits.

Eesti meteoroloogia-ja hüdroloogiainstituudi teatel mõjutavad alanud nädalal ilma kaks kõrgrõhuala, reede öösel on aga oodata temperatuuri langemist kuni kuue miinuskraadini.

Valgevene kohalt Läänemereni ulatuv kõrgrõhuala taandub itta. 5. novembril läheneb uus kõrgrõhuala Skandinaavialt, mis toob mõneks ööks külmakraade. Saju tõenäosus on väike.

Teisipäeval kõrgrõhuala põhjaservas lääne poolt saabuv mõnevõrra soojem õhk loob soodsad tingimused püsiva udu tekkeks, võib tibutada ka uduvihma. Öisel ajal on nullilähedane õhutemperatuur peamiselt lõunapiiri lähedal.

Kolmapäeval läheneb uus kõrgrõhuala. Öösel on udune, kuid võib ka veidi sadada. Tuul pöördub loodesse ja tugevneb väheke.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuala Skandinaavial ning levib ka üle Eesti. Taevas selgineb. Tuul on põhjast, öösel esineb Mandri Eestis ja ka saartel rannikust eemal miinustemperatuuri.

Reede liigub kõrgrõhuala kese üle Eesti Pihkva poole. Selge ja tuulevaikse ilmaga langeb öine õhutemperatuur valdavalt miinusesse (kuni -6°C).

Laupäeval kaugeneb kõrgrõhuala kese Lõuna-Venemaa poole ning lääne poolt lähenev madalrõhuala loob tingimused lõunakaarte tuule tugevnemiseks. Öisel ajal valitseb miinustemperatuur. Saju tõenäosus on väike.

Pühapäeval taandub kõrgrõhuala veelgi kaugemale itta ja soojem õhk madalrõhuala kauges idaservas vallutab Lääne-Eesti. Ida-Eestis püsib öine miinus. Saju tõenäosus suureneb veidi Lääne-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles