Tallinna randades lehvib punane lipp

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kuigi alates tänasest on suplushooaeg avatud, on Tallinna linna supelrandadesse veel vara ujuma minna. Külma veetemperatuuri tõttu lehvib randades punane lipp.

Pirita rannas oli täna kell 10 vee temperatuur 8 ° C ja õhu temperatuur 26 °C, teatas Raepress. Harku järves mõõdeti vee soojuseks 14 °C.

Roheline lipp näitab, et veetemperatuur on üle 18ºC, ilmastikutingimused head ning suplemine on kõigile ohutu. Kollane lipp tähendab, et veetemperatuur on 16-18ºC, puhub mõõdukas maatuul, ilmastikutingimused on muutlikud ning suplemine on ohtlik lastele, eakatele, haigetele ja kehva ujumisoskusega inimestele. Punane lipp tähistab veetemperatuuri alla 16ºC, tugevat tuult ja kõrgeid laineid, äikest või keskkonnareostust – seega on suplemine selles rannas kõigile ohtlik.

Alates tänasest kuni 31. augustini töötavad Tallinna linna supelrandades AS G4S Eesti rannavalvurid, kes tagavad suvitajatele turvalisuse.

Rannavalvurite jaoks on avalikes supelrandades peamisteks probleemideks ranna reostamine kasside ja koerte poolt, klaasikillud, suvitajate alkoholi liigtarvitamine ja laste tähelepanuta jätmine. Rannalistele pannakse vaatlustorni seinal olevatele teabetahvlitele informatsioon vee- ja õhutemperatuuri, tuule kiiruse ning ultraviolettkiirguse taseme kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles