Soojakraadid kerkisid täna mitmel pool üle 28

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EMHI andmeil oli täna selle kevade kõige kuumem ilm ja soojakraadid kerkisid mitmel pool üle 28 kraadi.

Kõige kuumem oli täna Pärnumaal Kaansoos, kus kella 16 ajal mõõdeti 28,6 kraadi sooja. Valgamaal Tahevas oli samal ajal 28,4 kraadi, Elvas 28,3, Valgas 28 ning Tallinnas Pirital samuti 28 kraadi.

Väga paljudes kohtades jäi õhutemperatuur täna kella 16 ajal 27 ja 28 kraadi vahele, sealhulgas näiteks Tallinnas Harkus, Viljandis, Võrus, Türil, Väike-Maarjas ja Kundas.

Üle 25 kraadi oli näiteks ka Jõhvis, Loksal ja Haapsalus.

Kõige külmem oli täna Roomassaares, kus temperatuur tõusis kõigest 15,6 kraadini. Muude piirkondadega võrreldes oli täna jahe ka Mustveel, kus oli 17,1 kraadi ja Ruhnus, kus oli 17,8 kraadi.

EMHI sünoptik Merike Merilain rääkis Postimees.ee´le, et kuuma ilma on oodata ka kolmapäeval, mil soojakraadid võivad tänastest maksimumidest kraadi või kahe võrra veelgi kõrgemale tõusta. Neljapäeval aga läheb järsult jahedamaks ning mitmel pool on oodata äikest.

Nädalavahetus peaks Merilaini sõnul praeguste prognooside kohaselt tulema mõnusalt suvine ja soe, õhutemperatuur peaks jääma 20 kraadi ümber.

Läbi aegade kõige kuumem maikuupäev oli EMHI valvesünoptiku teatel 1995. aasta 31. mail Viljandis, kus mõõdeti 30,9 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles