Tiibetit tabas aastate tugevaim lumetorm

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina riikliku meedia andmetel kannatab mägine Tiibeti regioon praegu kõige rängemate lumesadude käes, mis selles piirkonnas on andmebaasidesse registreeritud.

Ehkki tiibetlased on lumega harjunud, ei tule seda taevas tavaliselt nii varasel aastaajal ja nii palju korraga, vahendas Reuters. Lumetorm algas juba pühapäeval ja pole seni lõppenud.

Meteoroloogide andmetel on regiooni lõunaosas sadanud maha juba 64 sentimeetrit lund. Looduse stiihia võimsus üllatas ka kõiki – ka kohalikke.

Praeguseks on võimud kodudest evakueerinud paar tuhat inimest, kuid veel rohkem kui tuhat on lumelõksus ning seitse inimest on kaotanud elu. Mõned neist külmusid surnuks oma sõidukites, mõned aga jäid hoonevaringute alla.

Hiina riigimeedia andmetel on seekordne lumetorm rängim nende aastate jooksul, mil andmeid on kirja pandud. Kõige raskemalt said kannatada koduloomad, sest neid on hukkunud juba paarsada tuhat.

Päästeteenistused töötavad ööpäevaringselt, et lahti kaevata lume alla jäänud teid ja päästa kodudesse lõksu jäänud külaelanikke. Ohvrite arvu kardetakse sellegipoolest tõusvat.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles