Laupäeval tuleb sooja maksimaalselt vaid 17 kraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiu rand.
Reiu rand. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ilm läheb järjest jahedamaks ning laupäeval on sooja maksimaalselt vaid 17 kraadi, prognoosib ilmateenistus.

Nädalavahetusel jäävad meist ida poole madalrõhualad. Üks neist eemaldub Valge mere suunas, teine aga liigub Musta mere lähistelt piki Venemaa läänepiiri põhja poole. Viimase edasiliikumist takistab Skandinaavia kohal tugevnev kõrgrõhuala, mis pühapäeval sirutub ka üle Soome. Nende kahe vastandliku õhupöörise piiriala puhub meil tugev põhjakaare tuul. Esialgu puhub tuul loodest ja pöördub pühapäevaks kirdesse. Tuuleiilid ulatuvad sisemaal 14, pühapäeval 15 m/s, rannikul ja saartel 17, ajuti 20 m/s.

Homseks on üks madalrõhuala eemaldunud ja teine pole veel kohale jõudnud, nii on sajuhooge vaid kohati ja hõredalt ja ning ka tuul veidi vaiksem, kuid pilverünki on üsna rohkesti, mis ei lase õhutemperatuuril 12-17 kraadist kõrgemale tõusta ning jaheduse tunnet suurendab üsna tugev põhjakaare tuul.

Pühapäev ja esmaspäev on pilvisemad, kuna aga kõrgrõhkkond ei lase madalrõhkkonnal Valgevene kohalt edasi meie suunas liikuda, siis piirdub vihmasadu Kagu-Eestiga. Teisipäeval on seis sama. Lääne-Eestis on ilm enamjaolt sajuta, kuid Ida-Eestis sajab vihma ja kohati on sadu tugev. Õnneks aga põhjakaare tuul nõrgeneb ja Lääne-Eestis tuleb sooja taas üle 20 pügala.

Nädala teisel poolel on lootus, et Skandinaavia kõrgrõhuala laieneb ka üle Eesti. Tuul jääb nõrgaks, sadu oodata pole ning päevased õhutemperatuuri maksimumid päev päevalt tõusevad südasuvele kohaselt üle 20 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles