Nädalavahetus toob leitsaku, vihma niipea ei tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Waechter / Caro / Waechter

Nädalavahetus on kuiv, Lõuna-Eestis ulatuvad õhtutemperatuurid kuni 27-kraadini. 

Ilmateenistuse sünoptiku Taimi Paljaku sõnul püsib ööpäeva keskmine õhutemperatuur 15 kraadi ümbruses, mis on Eesti jaoks südasuve tähiseks. Ehkki selline temperatuurifoon loob taimedele lokkavaks kasvuks kõik tingimused, jääb niiskusest vajaka.

Üha uuesti jõuliselt tugevnev kõrgrõhufoon aga lähiajal sajupilvi Läänemere ümbrusse ei lase, vaid laseb päikesel kõrvetavat tegevust jätkata.

Nädalavahetus on kuiv. Öine õhutemperatuur langeb sisemaal 4 kuni 9, rannikul kuni 13 kraadini, päeval kerkib 25 kraadi ümbrusse. Pühapäeval toob põhjakaare tuul Eesti põhjaserva veidi jahutust, Lõuna-Eesti ulatub aga palavus 27 kraadini.

Esmaspäev tuleb selge taevaga ja mõnusalt suvine. Öine õhutemperatuur langeb sisemaal pisut alla 10 kraadi, päevasoe kerkib 20 kuni 25 kraadini, põhjakaare tuulele avatud rannikul on jahedam.

Teisipäevaks ammutab kõrgrõhkkond taas sooja juurde ja jätkab kolmapäeval niisama palavana. Öine temperatuur jääb enamasti 10st kraadist kõrgemale, päevasoe kerkib 25 kuni 29 kraadini. Kolmapäeval lisab pisut värskendust tugevnev läänekaare tuul.

Neljapäevaks asendub kuumus põhja poolt saabuva jahedusega. Ehkki põhjakaare tuul on tuntav, aitab päikeseline päev termomeetrinäitudel 20 kraadi lähedale kerkida ja ilm ei tundugi nii kõle.

Reedeks rahustab kõrgrõhkkond tuule ja selge taeva all tuleb valmis olla, et taimede kõrgusel langeb temperatuur nulli kraadi lähedale või pisut allagi, päev näitab päikest ja tõstab temperatuuri veidi üle 20 kraadi.

Nädalavahetuse ilmad on ilusad ja kutsuvad loodusesse. Aga jätkem tulesüütajad koju, sest kuivad metsaalused on väga tuleohtlikud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles