Tugevad vihmsajud halvasid salakaubavedajate tegevuse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlasest salakaubavedaja ühes arvukatest tunnelitest.
Palestiinlasest salakaubavedaja ühes arvukatest tunnelitest. Foto: Reuters / Scanpix

Sel nädalal Gaza sektoris maha sadanud tugev vihm halvas salakaubavedajate tegevuse, kes Egiptusest tõid tunnelite kaudu laiatarbekaupu.

Ühe ööpäeva jooksul maha sadanud ligi veerand aasta vihmanormist sai hakkama sellega, millega siiani ei olnud suutnud ei Iisraeli sõdurid ega Egiptuse piirivalvurid, kirjutab RIA Novosti.

«Vesi kahjustas tunneleid, osa kohti varises sisse. Sellepärast on peaaegu täielikult katkenud kaupade vedu,» rääkis üks salakaubavedaja Vene uudisteagentuurile.

Tema sõnul jäi viis salakaubavedajat eile varingu alla ja oleksid äärepealt hukkunud, aga nende kolleegidel õnnestus nad päästa.

Palestiina meedikute andmetel on tänavu maa-alustes tunnelistes hukkunud 43 inimest, kes on surma saanud kas õnnetustes või Egiptuse piirivalve operatsioonide ajal, kus kasutatakse gaasi, lõhkeainet ja vett.

Iisraeli blokaadi tingimustes on maa-alused tunnelid 1,5-miljonilise elanikkonnaga enklaavi peamiseks varustuskanaliks.

Kui varem toimetati tunneli kaudu relvi, lõhkeainet ja narkootikume, siis nüüd tuuakse bensiini, ravimeid, riideid ja toiduaineid ja teisi Palestiina poodidest müügilt kadunud kaupu.

Tunnelite täpne arv pole teada, kuid nende arvuks pakutakse 800 kuni 1000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles