Vihm taandub Venemaale ja ilm muutub jälle päikeseliseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Hoffmann / Caro / Scanpix

Eestisse reedel vihmasaju toonud tsüklon taandub Venemaale ja laupäeval on Eestis taas kuiv ilm.

Alates laupäevast kuni teisipäevani määrab Eesti ilma kuiva ja mõõdukalt sooja õhumassiga kõrgrõhuala. Inglismaa kohal olev kõrgrõhkkond tasapisi tugevneb ja liigub edasi ida suunas.

Pühapäevaks on kõrgrõhkkond haaranud enda embusesse kogu Läänemere piirkonna. Nii on laupäevast teisipäevani Eestis selge ja sajuta ilm. Laupäeval saabub eemalduva tsükloni tagalas korraks külmem õhumass ja koos puhangulise põhja- ning loodetuulega kujuneb laupäev kõige jahedamaks, päevased maksimumid tõusevad vaid 14..19 kraadini.

Jahedad on ka laupäeva ja pühapäeva öö, kui madalamates kohtades langeb õhutemperatuur 4-5 kraadini. Edaspidi õhumass veidi soojeneb ja tuul vaibub. Öösiti on sooja 6-10, soojenenud mereveega rannikul kuni 13 kraadi, päeval tõuseb termomeetrinäit 20-25 kraadini, meretuulega rannikul jääb temperatuur mõne kraadi võrra madalamale.

Kolmapäevaks on kõrgrõhuala eemaldunud Venemaale ja Eesti kohal on kuni töönädala lõpuni väheaktiivne rõhuväli, kus õhumass on ebapüsiv. Öösiti sajab kohati sadada vähest vihma ja on soodsad tingimused udu tekkeks. Päeval arenevad rünksajupilved ja laialdaselt sajab hoovihma ning suur on ka äikesevõimalus. Tuul on nõrk ja muutlik, üksnes äikesepilvedega kaasnevad tugevamad puhangud.

Õhutemperatuur on suvine. Selgetel öödel langeb termomeetrinäit sisemaal 7 kraadini, ranniku lähedal jääb 14 kraadi juurde pidama, päeval tõuseb õhutemperatuur 17-22 kraadini, mõnel päeval kus päikesepaistet pikemalt paari kraadi võrra kõrgemale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles