Suvi tuleb: nädala lõpp toob kuni 24 soojakraadi

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevad vallikääru aasal ja Munamäel
Hansapäevad vallikääru aasal ja Munamäel Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Riigi ilmateenistuse prognooside kohaselt läheb ilm veelgi suvisemaks.

Teisipäeval (8.05.) taganeb kõrgrõhkkond veidi lõuna poole ning üle Skandinaavia ja Soome liikuva madalrõhulohu tõttu on lühiajaliselt pilvi enam, kuid sadu meile ei jõua. Tuul pöördub põhjakaarde ja üürikeseks vahetub õhumass pisut jahedama vastu. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päevasooja on 7°C-st põhjarannikul 15..20°C-ni sisemaal. 

Kolmapäevast alates saab Läänemere ümbruses määravaks kõrgrõhuala, mis ulatub maapinnalt kuni troposfääri kõrgemate kihtideni (vähemalt 10..12 km kõrguseni). Ilm on sajuta kuni nädala lõpuni ja tõenäoliselt ka uue nädala alguses. 

Kolmapäev (9.05.) on selge ja kuiv. Puhub mõõdukas, Soome lahe rannikul võrdlemisi tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 14..19°C, meremõjuga rannikul kuni 8°C.

Neljapäeva (10.05.) öö on selge, päev üksikute pilverünkadega, aga ikka sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 3..8°C, päeval 16..21°C, meremõjuga rannikul kuni 10°C.

Reedel (11.05.) tõmbub kõrgrõhkkond pisut Venemaa poole, sest Skandinaaviast avaldab survet madalrõhkkond. Ilm püsib sajuta ja võrdlemisi selge taevaga, kuid kagu- ja idatuul päeva peale veidi tugevneb. Õhutemperatuur öösel 4..9°C, päeval 18..22°C, meremõjuga rannikul on jahedam.

Laupäeval (12.05.) madalrõhkkonna surve väheneb ning idakaare tuul nõrgeneb. Kõrgrõhkkonna võimsus taas suureneb ning ilm on sajuta ja selge taevaga. Õhutemperatuur öösel 5..10°C, päeval 19..23°C, meremõjuga rannikul on jahedam.

Pühapäev (13.05.) tuleb rahulik. Päeva peale tekib pilverünki, aga ilm püsib kuivana. Õhutemperatuur öösel 5..10°C, päeval 21..24°C, meremõjuga rannikul on jahedam.

Esmaspäeval (14.05.) koondub Skandinaavia põhjaaladele uus kõrgrõhkkond. Lõuna poolt läheneva madalrõhkkonna tõttu võib pilvi lisanduda, kuid ilm püsib sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 6..11°C, päeval 20..23°C, meremõjuga rannikul on jahedam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles