Nädalavahetusel on kuni 16 soojakraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine märtsikelluke.
Kevadine märtsikelluke. Foto: shutterstock.com

Lõpuks on madalrõhkkondade ülemvõim Läänemere ääres otsa saanud. Taani kohal järjest tugevnev kõrgrõhuala on juba oma kirdeserva üle Läänemere ja Eesti sirutanud. Nädalavahetuseks on kõrgrõhkkond, keskmega Läänemere lõunaosa kohal, vallutanud kogu Läänemere ümbruse.

Laupäeval ja pühapäeval on meil mõõduka ja nõrga läänekaaretuulega sajuta ilm. Öine õhutemperatuur langeb 1 kuni 6 kraadini, päevasooja jagub 11 kuni 16 kraadini, esmaspäeval mõne kraadi võrra enam, vaid meretuulega rannikul jääb termomeetri maksimumnäit pidama 7 kuni 8 kraadi juurde.

Esmaspäeva õhtul ja teisipäeva öösel liigub madalrõhulohk Skandinaaviast üle Soome itta. Meile lisandub veidi pilvi, kuid sadu karta pole. Tuul pöördub põhjakaarde ning paariks päevaks saabub jahedam õhumass.

Kõige jahedam on ilm teisipäeval ja kolmapäeval, kui Põhja-Eestis on sooja napilt üle 10 kraadi, rannikul veelgi vähem, Lõuna-Eestis 15 kraadi ringis. Samuti on oht, et selge taeva all langeb öine õhutemperatuur kohati 0 kraadi lähedale. Õnneks ei ole tuul eriti tugev.

Nädala teisel poolel kõrgrõhkkonna võidukäik jätkub. Neljapäevaks pöördub tuul lõunakaarde ja töönädala viimased päevad tõotavad tulla suvise hõnguga. Neljapäeval on sooja 15 kuni 19 kraadini, reedel veel paari kraadi jagu enam. Ka ööd on eelnenutest veidi soojemad: üksnes rannikul, kus tuul puhub veel külma vee kohalt, püsib varakevadiselt jahe ilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles