Lähipäevil tuleb kuni 20 kraadi sooja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike
Päike Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ilmateenistus lubab homseks Lõuna-Eestis juba 18 soojakraadi, reedel võib Ida-Eestis temperatuur tõusta 20 kraadini.

Täna öösel läheneb madalrõhkkond ühes sajupilvedega ning vihm levib Liivi lahe ümbrusest ja Lõuna-Eestist edasi põhja-kirde suunas. Puhub tugev kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on 4–9 kraadi.

Homme päeval liigub madalrõhulohk edasi Soome lahe poole. Ennelõunal on laialdaselt vihmahooge, pärastlõunal sadu järk-järgult lakkab. Tuul pöördub idakaarest lõunasse ja edelasse ning mandril nõrgeneb, vaid Eesti põhjaservas puhub jätkuvalt tugev ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12 kuni 16, Lõuna-Eestis tõuseb 18 kraadi ümbrusse.

Kolmapäeval öösel on madalrõhkkonna mõjul veel sajuhooge laialdaselt. Puhub võrdlemisi nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on 4–9 kraadi. Päeval tugevneb lõunapoolse kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem. Tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12–17 kraadi.

Neljapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja nõrga tuulega. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi. Päeval kõrgrõhkkond taganeb lõuna poolt survet avaldava madalrõhkkonna tõttu. Õhtupoolikul pilvisus tiheneb ning saartel ja Lõuna-Eestis suureneb vihma võimalus. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12–17 kraadi.

Reede öö ja hommik tulevad madalrõhulohu mõjul vihmahoogudega. Päeva peale õhurõhk tõuseb ja sajuhooge on harvem. Tuul pöördub järk-järgult läänekaarde ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval meretuulega rannikul kuni 9, sisemaal 12–16 kraadi, Ida-Eestini ulatub tõenäoliselt veel soe õhumass ja seal võib tõusta 20 kraadi lähedale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles