Eeloleva nädala algupoolel on oodata nii vihma kui ka lörtsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavari.
Vihmavari. Foto: Panther Media/Scanpix

Järgmise nädala esimene pool pakub nii vihma- kui ka kohatist lörtsisadu.

Esmaspäeval muutub kõrgrõhkkond pisut mõjusamaks ja ilm on suurema sajuta. Öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Hommikul pöördub tuul kagusse. Õhutemperatuur on -4 kuni +1, Lääne-Eestis kuni +4 kraadi. Esmaspäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Õhtul Lääne-Eestis pilvisus tiheneb ja hakkab sadama vihma. Kagutuul tugevneb 5-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 6-11 kraadi.

Teisipäeval suundub madalrõhulohk üle Eesti. Öösel on pilves ilm ja vihmasadu levib Lääne-Eestist itta, kohati tuleb sekka ka lörtsi. Tuul pöördub kagust edelasse 4-9, rannikualadel puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 2-7 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edelatuul 5-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 7-12 kraadi.

Kolmapäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv ühes uue sajuvööndiga Eesti kohale. Öösel on pilves ilm, paljudes kohtades sajab vihma ja kohati võib tulla ka lörtsi. Puhub lõunakaaretuul 3-8, rannikul puhanguti 12 m/s. Sooja on 2-7 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Tuul pöördub edelasse ja läände kiirusega 5-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 5-10 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles