Pikne põletas Pärnumaal maja maha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatavalt piksetabamusest põlema süttinud endine Tõlla postkontor, mida kasutati eluhoonena.
Arvatavalt piksetabamusest põlema süttinud endine Tõlla postkontor, mida kasutati eluhoonena. Foto: Urmas Luik

Arvatavalt majja sisse löönud pikne süütas esmaspäeva ennelõunal Pärnumaal Saarde vallas endise Tõlla postkontori kahekorruselise hoone, mis hävis tules pea täielikult.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 11.07. Esimesed päästjad jõudsid põlengule kell 11.20. Tuld kustutas kuus päästeautot Kilingi-Nõmmest, Talilt, Abjast ja Pärnust ning Pärnust kohale sõitnud operatiivkorrapidaja. Tulekahju kustutati lõplikult kell 15.05.

Kahekorruselisest hoonest, mis oli kasutusel ka eluhoonena, suurt päästa ei õnnestunud. Tules hävis maja katus ja teine korrus, esimese korruse ruumid muutusid suurte kuuma-, suitsu- ja veekahjustuste tõttu kasutuskõlbmatuks.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnutsi läks hoone esialgsete andmete kohaselt põlema välgutabamusest. „Pealtnägijad kuulsid suurt pauku, mille järel hakkas majast suitsu tulema,“ edastas ta põlengu avastajate tähelepanekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles