Kuhu jääb kevad? Krõbedat pakast jätkub ka aprilli algusesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kevad jõuab hilja, jääb põhjavinte meilegi pesitsema.
Kui kevad jõuab hilja, jääb põhjavinte meilegi pesitsema. Foto: Karl Adami

Krõbeda pakasega öid jätkub ilmateenistuse prognoosi järgi ka aprilli alguspäevadesse, päeviti on aga valdavalt plusskraadid.

Neljapäeval lähenevad nii põhja kui lõuna poolt madalrõhkkonnad, kuid Eesti kohale jääb kitsas kõrgrõhuvöönd. Ilm püsib laialdaselt sajuta ja selge taevaga. Üksnes öösel on Kirde-Eestis pilvisem ja võib nõrka lund sadada. Tuul puhub öösel läänekaarest, päeval on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -6 kuni -12, kohati -15, päeval +1 kuni +4 kraadi, jääpinnalt puhuva tuulega rannikul jääb õhutemperatuur nullkraadi ümbrusse.

Suurel Reedel taganeb kõrgrõhuvöönd veidi Venemaa poole. Öö on veel laialdaselt selge taeva, nõrga idakaare tuulega ja külm. Õhutemperatuur langeb -5 kuni -10, kohati kuni -15 kraadini. Päeval laieneb pilvekiht Eesti kohale ja Lõuna-Eestis sajab ka lund. Idakaare tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on -1 kraadist Lõuna-Eestis kuni +3 kraadini päikeselisemas Loode-Eestis.

Laupäeval on taas kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -9, kohati kuni -14 kraadi, päeval tõuseb temperatuur +2 kuni +6 kraadini, jääpinnalt puhuva tuulega rannikul jääb nullkraadi lähedale.

Pühapäeval laieneb Kesk-Euroopast aktiivse madalrõhkkonna serv Eestini ning tõstab ida- ja kirdetuule tugevamaks. Lisandub pilvi ning Lõuna-Eestis hakkab lund ja lörtsi sadama. On võimalik, et sadu levib edasi põhja-loode suunas, kuid see vajab veel edaspidist täpsustamist. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7, Põhja-Eestis võib veel -10 kraadi lähedale langeda, päeval on 0 kuni +3 kraadi, Kui Põhja- ja Loode-Eestisse sajupilved ei jõua, siis tõuseb õhutemperatuur +5 kraadi ümbrusse. 

Esmaspäeval suundub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneservas puhub meil tugev loodetuul kuni õhtuni, siis nõrgeneb. Öö on pilvine ning lume- ja lörtsihoogudega, päeval muutub taevas lääne poolt alates selgemaks ja sadu järk-järgult lakkab. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval -1 kuni +4 kraadi.

Teisipäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta ning laialdaselt selge taevaga. Öösel langeb õhutemperatuur -2 kuni -7, kohati kuni -10 kraadini, päeval tõuseb +1 kuni +6 kraadini. Tuul puhub öösel läänekaarest, päeval pöördub lõunakaarde ja on mõõduka tugevusega.

Kolmapäeval suureneb madalrõhkkonna surve. Saju võimalus suureneb ja lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, Kirde-Eestis kuni -8, päeval 0 kuni +6 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles