Krõbedate miinuskraadidega öid jätkub vähemalt aprilli alguseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsikuu.
Märtsikuu. Foto: Margus Ansu

Ilmateenistuse prognoosi järgi jätkub krõbedate külmakraadidega öid vähemalt aprilli alguseni, samas kui päeviti näitab termomeeter valdavalt plusskraade.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna servas olulise sajuta, päeval on pilverünki, mis kohati lumesadu toovad. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -6 kuni -12, kohati kuni -15 kraadi, päeval -3 kuni +2 kraadi.

Neljapäeval lähenevad nii põhja kui lõuna poolt madalrõhkkonnad, kuid Eesti kohale jääb kitsas kõrgrõhuvöönd. Ilm püsib sajuta ja laialdaselt selge taevaga ning rahulik. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -6 kuni -12, kohati -15 kraadi, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Suurel reedel püsib Eesti kõrgrõhuvööndi kaitse all sajuta ja enamasti selge taevaga. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -5 kuni -10, Kirde-Eestis kuni -14 kraadi, päeval on 0 kraadist jääpinnalt puhuva tuulega rannikul kuni +5 kraadini sisemaal.

Laupäeval püsib kõrgrõhuvööndi ülekaal. Öö on selgem, päev pilverünkadega, aga ka sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -5 kuni -10, Kirde-Eestis kuni -14 kraadi, päeval tõuseb vahemikku +2 kuni +6 kraadi, jääpinnalt puhuva tuulega rannikul jääb 0 kraadi lähedale.

Pühapäeval laieneb Kesk-Euroopast aktiivse madalrõhkkonna serv Eestini ning tõsta kirdetuule tugevamaks. Lisandub pilvi ning Eesti lõunaservas võib ka kerget lund sadada. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -5 kraadi, öö hakul võib Virumaal -10 kraadi lähedale langeda, päeval tõuseb vahemikku +2 kuni +6 kraadi, jääpinnalt puhuva tuulega rannikul jääb ikka 0 kraadi lähedale.  

Järgmise nädala esmaspäeval suundub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneservas puhub Eestis tugev loodetuul. Öö on pilvisem ja kohatised lumehood pole välistatud. Päeval saab taevas selgemaks ja ilm on sajuta. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -5, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles