Külmakraadid on visad taanduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus ilm Tallinnas
Ilus ilm Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Ilmateenistuse prognoosi järgi on lähipäevil öösiti oodata jätkuvalt korralikke miinuskraade, samas kui päeval võib termomeeter ka väheseid plusskraade näidata.

Homme jõuab madalrõhkkonna lääneserva mööda Norra rannikult uus osatsüklon ning toob lund ja lörtsi. Öö hakul kanduvad sajuhood üle Eesti põhjapoolse osa ning pärast keskööd sajab enamasti Lõuna-Eestis veel lund. Lääne- ja edelatuul on öö hakul veel puhanguline, siis jääb üürikeseks tasasemaks. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi. Päeval sajab kord siin, kord seal lund, õhtul võib tuisata. Tuul pöördub edelast loodesse ja põhja ning tugevneb saartel ja põhjarannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi.

Kolmapäeva öösel madalrõhuvöönd eemaldub ja tugevneb kõrgrõhuhari. Enne keskööd sajab veel lund, pärast keskööd sajupilved eemalduvad ja taevas selgineb. Tugev loode- ja põhjatuul jääb hommikuks nõrgemaks. Õhutemperatuur on -5 kuni -10°C, varahommikul pole sisemaal välistatud ka paar kraadi madalam näit. Päeval liigub kõrgrõhuhari üle Eesti ja õhtu poole suureneb loode poolt juba madalrõhkkonna surve. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb uuesti. Kuid ilm on veel sajuta. Õhutemperatuur tõuseb 0 kuni -3, õhtupoolikul saartel ja Loode-Eestis +2 kraadini.

Neljapäeval laieneb üle Eesti madalrõhkkonna lõunaserv. Öö ja hommikupoolik on sajuta. Keskpäeva paiku jõuavad looderannikule lume- ja lörtsipilved ning õhtu jooksul laienevad üle Eesti. Puhub tugev edelatuul, õhtul pöördub loodesse ning püsib tugevana. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval +1 kuni +3 kraadi.

Reedel laieneb Skandinaaviast Läänemerele ja Eestisse madalrõhulohk, mis toob sadu. Öösel sajab mitmel pool lund, päeval lörtsi ja lund, kohati ka vihma. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -9, päeval 0 kuni +3 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles