Kabli linnuvaatlusjaamas nähti haruldasi külalisi

Pärnu Postimees / Postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehelind Vaibla linnuvaatlusalal.
Lehelind Vaibla linnuvaatlusalal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel nähti Kabli linnuvaatlusjaamas praegusel aastaajal haruldasi külalisi kuld-lehelindu ja vööt-lehelindu.

Nädalavahetusel linnujaamas viibinud looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni seire- ja teadustöö spetsialist Meelis Leivits tabas kuld-lehelinnu tuule tõttu allalastud mõrda lennanud sabatihastesalgast ja vööt-lehelinnu tuule eest varjatud loor-võrgu abil, kirjutas Pärnu Postimees.

Koos Eesti ornitoloogide ühingu linnuharulduskomisjoni liikme, regiooni loodusvahi Aivo Kleiniga määrati see vööt-lehelinnuks.

Seni on kõige hilisem vööt-lehelind Kablis tabatud 13. oktoobril. Seetõttu oli teatud kahtlus, et liik tegemist võib olla hiljuti vööt-lehelinnust eraldi liigiks eristatud tuhk-lehelinnuga, keda seni Kablis tabatud ei ole ning kes sattuvad Euroopasse võrreldes vööt-lehelindudega hiljem.

Vaatamata tujukatele ilmadele oli möödunud nädal Kabli linnujaamas töörohke. Öiseks rändeks sobimatud ilmad ning lõuna-edela tuuled ei ole siiani soosinud end paksuks nuumanud pöialposte selle aasta kolmanda laine lahkumist.

Püütud pöialpoiste seas tabati nii Saksamaa kui Belgia rõngaga vanalinnud. Lisaks pöialpoistele oli rändel ka rohkelt urvalinde, keda samuti möödunud nädalal rohkearvuliselt märgistati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles