Suur kokkuvõte: vaata, millises Eesti linnas oli mullu kõige soojem ja kus sadas kõige rohkem

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaiste.
Päikesepaiste. Foto: Elmo Riig

Keskkonnaagentuuri ja ilmateenistuse 2017. aasta Eesti ilma kokkuvõttest selgub, et mullune aasta oli normist soojem ja sajusem ning päikesepaistet oli veidi vähem.

Eelmise aasta keskmine õhutemperatuur oli 6,5 kraadi, keskmine sajuhulk oli 708 millimeetrit ning päikesepaistelisi tunde oli 1759 ehk kokkuvõttes oli Eesti ilm normist soojem, sajusem ja vähem päikesepaisteline.

Kõige külmem kuu oli veebruar, kõige päikesepaistelisem mai, kõige soojem august ja kõige sajusem oktoober. Seejuures oli meie sügis mullu rekordiliselt sajune ning mullusest sajusemat augustit ei ole pealinnas veel varem olnud.

Viimane lumesadu leidis eelmisel aastal aset ööl vastu 11. maid ning esimene lumi tuli mullu maha 22. oktoobri õhtul Lääne-Virumaal. Eestit räsis lisaks paduvihmadele ja äikesetormidele kokku kolm vesipüksi, üks tromb ja üks tolmukurat ehk tolmukeeris.

Ilmateenistuse lehel avaldatud kokkuvõttes on esile toodud veel 17. oktoober, mil Portugali tulekahjude suitsu ja Sahara tolmu tõttu mattus Eesti juba keskpäeval pimedusse.

Vaata lähemalt:

Foto: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles