Julmur tulistas hinnatud tõukoera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retriiverid koertenäitusel.
Retriiverid koertenäitusel. Foto: Kalev Lilleorg / SL Õhtuleht.

Möödunud kolmapäeval tulistas seni kindlaks tegemata pahategija Kuressaares koduõues jalutanud tõukoera, kes on oma klassis tunnistatud nii Balti riikide kui ka Venemaa koertevõistlustel tšempioniks.

«Ise kahtlustan küll, et äkki võis tegu olla mõne koju mineva koolipoisiga, sest Kuressaare gümnaasium asub vaid paarisaja meetri kaugusel,» lausus 8-aastase Chiccoxen Happy Hooligani nime kandva retriiveri omanik Ain Toose ajalehele Meie Maa.

Möödunud kolmapäeval märkas pererahvas koeri tuppa kutsudes, et Happy lonkab. Algul ei pööratud sellele erilist tähelepanu, kuna varemgi on koer lühiajaliselt mingil põhjusel longanud ning polnud märgata ka vereplekke, kuna koer on tumedakarvaline.

Reedeks oli koer jäänud aga nõrgaks ning tema seisund halvenes üha. Loomaarst soovitas pöörduda Pärnusse, kus esmaspäeval tehtigi koerale algul ülevaatus ja siis operatsioon. Esmalt avastati koeral vasaku esikäpa liigese juures mädapaise, kui see lahti lõigati, leiti kuuliauk.

«Arstid ütlesid, et oleks me kaks päeva hiljem koeraga nende poole pöördunud, võinuks Happy selleks ajaks surra,» kinnitas Toose.

Perepoeg Ain-Joonas Toose sõnul öeldi Pärnust, et koera oli tulistatud väikesekaliibrilisest kergrelvast. Õhupüss poleks läbivat haava tekitanud, seetõttu oli ilmselt tegu sportpüssi või -püstoliga.

Kuul oli sisenenud koera vasaku esikäpa tagant ning väljunud eest, rinnast. Lihashaav polnud palju verd tekitanud, küll aga võinuks haav põhjustada koeral sepsise ehk veremürgituse.

Meedikud ennustasid, et koer võibki lonkama jääda ning see tähendab auhinnatud koerale suurt tragöödiat - hea linnukoerana tuntud Happy ei saa enam osaleda jahtidel, samuti pole tal enam sellisel juhul asja ka koertevõistlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles