Uus nädal toob lörtsi ja vihma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN
Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Uus nädal toob vihma, lörtsi ning kuni 5 kraadi sooja. 

Põhja-Euroopas on ilma kujundamise enda kätte võtnud madalrõhkkonnad. Nii on ka täna ilm tsükloni idaservas tuuline ja sombune. Tugev kagu- ja lõunatuul hajutab taevast pilvi kord vähemaks, kord toob kohale vihmapilvi. Sajuhooge on aga hõredamalt ja sedagi eelkõige Eesti läänepoolses osas.

Esmaspäeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma ja lörtsi, sajuvõimalus on suurem Lääne-Eestis. Puhub lõuna- ja kagutuul 7 kuni 12, saartel ja rannikul puhanguti 17 kuni 20 meetrit sekundis, õhtul hakkab tuul nõrgenema. Õhutemperatuur on 0 kuni +3, rannikul kuni +5 kraadi. 

Riigi ilmateenistuse teatel liibub teisipäeva öösel üle Läänemere madalrõhulohk ja selle sajupilvedest sajab Lääne-Eestis vihma, mandri sisealadel võib sekka ka lörtsi tulla. Päeval muutub Venemaa kohal kõrgrõhuala pisut tugevamaks ja laieneb Balti riikide idapiiri taha. Kahe rõhuala piirimail on sajuhooge vähe ja need on nõrgad. Puhub tugev lõuna- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +1, saartel ja läänerannikul kuni +5, päeval 0 kuni +3, Lääne-Eestis kuni +5 kraadi. 

Kolmapäeval jääb Eesti idapoolse kõrgrõhkkonna ja lääne poolt tugevamat survet avaldava madalrõhkkonna vahele. Puhub võrdlemisi tugev kagutuul. Siin-seal sajab lörtsi ja lund, rannikul ka vihma. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -3, rannikul kuni +3, päeval -1 kuni +1, rannikul kuni +4 kraadi. 

Neljapäev ja reede tulevad ikka kahe rõhuala piirimail tugeva kagutuulega. Üksikute sajuhoogude võimalus on suurem saartel ja läänerannikul. Õhutemperatuur on 0 kraadi (-3 kuni +3 kraadi) ümber. Kui öösiti taevas selgemaks tõmbub, siis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles