Õpilased istutasid 160 000 uut puud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Westholmi gümnaasiumi õpilased metsaistutuspäeval
Westholmi gümnaasiumi õpilased metsaistutuspäeval Foto: RMK

4000 õpilast ja õpetajat istutasid reedel riigimetsa ligi 160 000 uut kuuske ja mändi. Kunagi varem pole nii palju kooliõpilasi riigimetsas korraga toimetanud.

Sisuka metsapäeva jooksul pandi uus mets kasvama 60 hektaril, käidi läbi üle 100 kilomeetri metsaradu ja söödi ära 2000 liitrit talgusuppi, teatas Riigimetsa majandamise keskus (RMK).

Enim käis õpilasi metsa istutamas Tallinna koolidest, neist suurearvulisemad seltskonnad olid Tallinna Mustamäe reaalgümnaasiumist ja Vanalinna hariduskolleegiumist. Harjumaal käis metsa istutamas ligi 1000 õpilast, üle 500 istutaja osales ka Ida-Virumaa metsaistutusel.

Kasvama pandud taimedest 75 protsenti olid kuused, ülejäänud männid.

6.-12. klasside õpilased istutasid puid kokku 46 raielangil üle Eesti, lisaks käidi harival metsaretkel. Päev lõppes ühissildi paigaldamisega, kus olid kirjas koolide nimed, kes uue metsa kasvama panid. Kõik metsaistutuspäeval osalejad said ka taskuformaadis õppematerjali, kus oli ära toodud metsaistutaja 10 käsku ning lahti seletatud metsa eluring.

RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul oli metsaistutuspäeva eesmärk näidata, kuidas toimub Eesti riigimetsa kasvatamine ning pakkuda õpilastele isetegemise kogemust. «Hindame päeva kordaläinuks, kõikidest maakondadest tulnud tagasiside oli positiivne,» ütles Marge Rammo. «Lapsed olid üle ootuste tublid ja pingutasid tulemuse nimel kõvasti.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles