Harjumaal põles viis hektarit metsaalust pinnast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng.
Kulupõleng. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna pärast keskpäeva põles Vasalemma vallas Lemmaru külas viis hektarit metsaalust pinnast.

Päästjad said tule kontrolli alla ja kustutatud põlengu kiiresti tänu meeste oskuslikule tegutsemisele ja eritehnikale, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

8. mail kell 12.28 teatati häirekeskusele, et Harjumaal Vasalemma vallas Lemmaru külas põleb kulu ja tuli hakkab metsa jõudma. Kui Keila komando päästjad sündmuskohale jõudsid, põles juba metsaalune ja tulepesi oli enam kui 30. Kell 12.54 oli selge, et põlenguala on nelja hektari suurune. Kell 14.07 leidsid päästjad samas kõrval, 300 meetri kaugusel teisegi tulekolde. Kell 14.13 oli päästjatel metsatulekahju lokaliseeritud ja kell 16.51 likvideeritud. Kokku põles metsaalune viie hektari ulatuses.

Metsapõlengut kustutasid päästemeeskonnad ning eritehnika Keila, Paldiski, Nõmme, Mustamäe ja Risti komandost. Töid juhtis Lääne-Harju vanemoperatiivkorrapidaja ja Keila komando rühmapealik.

Päästjate sõnul oli tulekahju kiirel kustutamisel suur abi eritehnikast – Keila komando metsakustutusautost ning Keila ja Nõmme komando ATVdest, millega pääses põlengualale ja päästjad ei pidanud moodustama sadu meetreid voolikuliine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles