Rohelised: kotkapesa hävitamise uurimisel eirati ekspertarvamust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkapesa Viljandimaal.
Kotkapesa Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestimaa Roheliste fraktsiooni liikme Aleksei Lotmani hinnangul ignoreeris keskkonnainspektsioon kotkapesa läheduses tehtud lageraie uurimisel Kotkaklubi ekspertarvamust.

Keskkonnainspektsioon lõpetas väärteomenetluse, millega uuriti tänavu kevadel Harjumaal Padise vallas merikotka pesapuu läheduses tehtud metsaraiet. Inspektsioon ei tuvastanud maaomanikust keskkonnainspektoril Endel Niinemaal süüd.

«Sellist asjade käiku põhjendati väitega, et pesapuu asukoht oli raie tegijale teadmata. Seejuures ignoreeriti Kotkaklubi ekspertarvamust, mille kohaselt oli raie teostajal võimatu mitte märgata suurt võras asuvat pesa ja pesitsusaegsest raiest heidutatud ärevaid merikotka vanalinde,» märkis Aleksei Lotman pressiesindaja vahendusel.

Keskkonnaministrile esitatud küsimustega soovib Eestimaa Roheliste fraktsioon teada, kuidas kavatseb minister tagada, et keskkonnainspektsioon teostab oma töötaja suhtes väärteomenetlust erapooletul, üksnes looduse kaitse vajadustest tuleneval viisil.

Samuti tahetakse teada, kuidas tagab minister, et sellest pretsedendist lähtudes ei hakata edaspidi raiuma kotkaste pesapuid põhjendusega, et nende olemasolust ei teatud.

«Kolmandaks päritakse, kuidas tagatakse keskkonnainspektsiooni töötajate piisav ametialane pädevus, kui praegu saab juhtivinspektori kohal tööd jätkata inimene, kes polnud väidetavalt võimeline märkama raielangi serval olevat kotkapesa ja ärevaid merikotka vanalinde,» lisatakse pressiteates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles