Nädalavahetus tuleb koos vihma ja lörtsiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane pühapäev Tallinnas.
Vihmane pühapäev Tallinnas. Foto: Erik Prozes

Ilmateenistuse teatel on nädalavahetusel oodata sademeid ja kohati tuulisemat ilma – tuule kiirus võib rannikul ulatuda puhanguti 20 meetrini sekundis.

Nädalavahetuse ilm tuleb tuuline ja sajune. Laupäeval sajab peamiselt vihma, kuid pühapäeval lisandub vihmale ka lörts. Lõuna- ja edelatuul on tugev nii laupäeval kui ka pühapäeval. Tuuleiilid ulatuvad sisemaal 15, Liivi lahe ümbruses ja Väinamerel 20 meetrini sekundis. Pühapäeva päevaks annab tuul veidi järele. Õhutemperatuur on päeval plusskraadides, kuid pühapäeva öösel langeb sisemaal null kraadi lähedale ja kui sellele lisandub lörtsisadu, siis on teedel libedus kerge tekkima. 

Ööl vastu homset pilves selgimistega ilm, siin-seal sajab vähest vihma ja kohati on udu. Pärast keskööd pilvisus tiheneb ning saartelt alates levib vihmasadu üle mandri itta. Puhub lõuna- ja kagutuul 5 kuni 11, puhanguti 15, saartel ja läänerannikul tugevneb 8 kuni 13, puhanguti kuni 18 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7 kraadi. Laupäeva päev möödub vihmaselt, sekka võib tulla ka lörtsi. Õhtupoolikul sajuhood harvenevad. Ennelõunal puhub lõuna- ja kagutuul, pärastlõunal lõuna- ja edelatuul 7 kuni 12, puhanguti 15, Liivi lahe ümbruses ja läänerannikul puhanguti kuni 20 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 3 kuni 7 kraadi.

Ööl vastu pühapäeva sajab mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub lõuna- ja edelatuul 7 kuni 12, puhanguti 15, saartel ja rannikul edela- ja läänetuul 8 kuni 12, puhanguti 17 kuni 20 meetrit sekundis. Õhutemperatuur jääb 0 ja 5 kraadi vahele. Ka pühapäeva päeval sajab mitmel pool vihma ja lörtsi. Puhub lõuna- ja edelatuul 7 kuni 12, puhanguti 15, saartel ja rannikul edela- ja läänetuul 8 kuni 12, puhanguti 17, hommikul kuni 20 meetrit sekundis, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 2 kuni 5, saartel kuni 7 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles