Euroopasse jõuab orkaan Ophelia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Ophelia teekond järgmise nädala alguses.
Orkaan Ophelia teekond järgmise nädala alguses. Foto: Ekraanitõmmis CNNi kodulehelt.

Järgmise nädala alguses peaks Briti saartele ja Iirimaale jõudma orkaan Ophelia, mis praegu Atlandi ookeanil möllab.

Ilta-Sanomat kirjutab, et USA meteoroloogiaameti NOAA andmetel paiknes orkaani südamik reede hommikul Assooridest tuhatkond kilomeetrit lõuna pool. Torm kulgeb Portugalist ja Hispaaniast mööda otse Iirimaa ja Suurbritannia suunas ning peaks sinna jõudma esmaspäeval või teisipäeval.

CNNi andmetel ei suuda Ophelia Põhja-Atlandi jaheda vee tõttu nii võimsaks paisuda kui hiljuti USA-d tabanud tormid, ent siiski on oodata väga  tugevaid tuuleiile ning rohkelt sademeid.

Soome ilmateenistuse meteoroloogi Nina Karusto sõnul on võimalik, et orkaani mõjud jõuavad ka Soome lõunaosani. «Praegu näib küll, et Ophelia kujuneb Soomes tavaliseks sügiseseks madalrõhkkonnaks,» arvas Karusto.

Ilmateenistuse kodulehel teatatakse, et Eestis on esmaspäeval oodata pilves selgimistega ilma, paiguti sajab vihma ning tuule kiirus ulatub kuni 15 m/s. Teisipäeval peaks tulema vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm ning tuul tugevneb põhjarannikul kuni 22 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles