Hundid võisid Läänemaal murda koera

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: SCANPIX

Läänemaal Lihula lähedal Hälvati külas leidis peremees põllult oma lambakoera jäänused, nii omanik kui ka kohalikud jahimehed kahtlustavad koera murdmises hunte.

Koera omanik Priidu Sits läks 31. märtsil tööle ja kui ta 1. aprillil koju tagasi jõudis, oli koer keti otsast kadunud. Aprilli keskel leidis mees põllult koera jäänused, kirjutab Lääne Elu.

Peremehe sõnutsi oli 11-aastane Ida-Euroopa lambakoer väljaspool aeda ketis, kett aga oli ära joostud ja rihm katki rebitud.

Kuigi koeraomanikule ei ole teada, et sealkandis hundid pahandust teeks, juhtus hiljuti midagi, mis teda nii arvama pani. «Umbes kuu aega tagasi tegi koer keset ööd nii hirmsat häält, et käisin väljas vaatamas, mis lahti. Midagi ei paistnud,» rääkis ta.

Läänemaa keskkonnainspektor Tõnis Ulm ütles, et temani ei ole kuuldused juhtumist jõudnud. «Hunte ei saa välistada, aga on ka võimalus, et loom ise sureb ja rebased söövad ta ära,» ütles Ulm.

Jahimees Toomas Laos ütles aga, et tegemist oli siiski huntidega, viimasel ajal möllavat seal ringi neli võsavillemit. «Ju nad ehmatasid koera jooksu, said ta põllu peal kätte ja murdsid maha.»

Lihula vallas Kirblas elava Laose sõnul ei ole hundid temale teadaolevalt viimasel ajal sealkandis koduloomi murdnud, aga see oht on täiesti olemas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles