Läänetuuled toovad nädala lõpus vihma

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval tuleb mitmel pool hoovihma.
Pühapäeval tuleb mitmel pool hoovihma. Foto: Peeter Langovits

Uue nädala ilma kujundavad peamiselt Läänemerelt tulevad tsüklonid, mis toovad küll tavalisest soojema ilma, ent ka tugevat tuult ja nädala lõpus ka vihma.

Lähema 7 ööpäeva jooksul püsib õhuvool edelast või läänest, mis kannab ookeanilt niisket ja 3-4 kraadi tavalisest soojemat õhku, ööpäeva keskmine õhutemperatuur on vahemikus 8-11 kraadi, selgub EMHI nädala ilmaprognoosist.



Ilmajaama teatel on äsja alanud nädalal sageli tuuline, jälgida tasuks jooksvaid hoiatusi.

Teisipäeval liigub sügav tsüklon Norra merelt kirdesse, Läänemerel ja rannikul tugevneb edela- ja lõunatuul kuni 19 m/s, sisemaal kuni 12 m/s. Saju võimalus on väike.

Kolmapäeval on tsüklon kaugenemas põhja poole. Edelatuul ulatub kuni 15 m/s. Vihma sajab peamiselt öösel, päeval ilm paraneb.

Neljapäeval määrab ilma nõrgeneva tsükloni lõunaserv. Edelatuule kiirus ulatub iiliti merel 15 m/s. Olulist sadu pole ette näha.

Reedel võib Norra merele saabuda uus võimas tsüklon, mis annab edelatuulele hoogu ka Läänemerel, oodatav tuule kiirus kuni 18 m/s. Soe õhuvool ookeanilt jätkub. Olulisi sadusid pole ette näha.

Laupäeval on tulekul madalrõhulohk, mis toob alates Lääne-Eestist pilvise ja vihmase ilma. Edelatuul nõrgeneb.

Pühapäeval läheneb Norra edelarannikule järgmine sügav tsüklon. Sellega seotud sadusid ja edelatuule tugevnemist on oodata päeval.

Esmaspäeval võib ägeda tsükloni kese ületada Skandinaavia ja suunduda Kesk-Soome. Meil on oodata sajust ja tugeva edelatuulega ilma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles