Võimas äikesevihm läks Eestist mööda (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesepilt kella 8.35 ajal. Kella 9.20ks oli «äikesetäpikesi» Eesti kohale alles jäänud vaid mõni üksik.
Äikesepilt kella 8.35 ajal. Kella 9.20ks oli «äikesetäpikesi» Eesti kohale alles jäänud vaid mõni üksik. Foto: Lightningmaps.org

Kui eile hoiatas ilmateenistus, et kolmapäev tuleb suure saju ja äikesega, siis tänahommikune pilt näitab, et suur äikesetorm läks meist enamjaolt mööda. Küll aga võib äikest veel päeva jooksul tulla.

Lightningmaps.org kaardi järgi liikus äikesetorm suures osas meist mööda riivates vaid Kagu-Eestit. Sama kinnitab ka Riigi Ilmateenistuse valvesünoptik, kelle sõnul võib veidi äikest veel päeva jooksul tulla.

Kõige tõenäolisem on, et see juhtub Eesti kaguosas ja Peipsi järve ümbruses. «Aga ei midagi erakordsest,» ütles sünoptik. Sellegipoolest kehtib ilma tõttu esimese taseme hoiatus kõigile maakondadele.

Ilmateenistuse vaatlusandmed näitavad, et mitmel pool Eestis sadas vihma ööl vastu tänast kella 3 ja 8 vahel. Kella üheksaks sadas vihma vaid Kagu-Eestis. Ilmateenistuse sünoptiku sõnul on suurem sadu möödas, kuid vihma võib siiski siin-seal veel tulla. Intensiivsemat sadu võib oodata seal, kus äikestki.

Õhtupoole peaks taevas selgeks minema ja homne päev tuleb enamjaolt juba sajuta. Samas aga võib mahasadanud vihmast niiske maapind anda lisatoidet pilvedele ja vihmahoog mõnes üksikus kohas on võimalik. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles