Tuukritel tuleb Supilinna siiber uuesti sulgeda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel Supilinna tagumise kraavi truubile ehitatud siibrist oli tänavu palju abi.
Mullu suvel Supilinna tagumise kraavi truubile ehitatud siibrist oli tänavu palju abi. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki keegi on Tartus Supilinna Emajõe eest kaitsva regulaatori aegsasti kinni lükanud, läheb siibri täielikuks sulgemiseks siiski ilmselt vaja tuukrite abi, sest vee all tuleb eelnevalt liiva ja muud prahti eemaldada.


Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak märkis, et 290 sentimeetrit üle hüdroloogide mõõdulati nulltaseme kerkinud Emajõgi hakkab tasapisi linnale muret tegema ning vajadusel alustatakse reedel ka Supilinna tiigist vee väljapumpamist.

Seni on jõgi põhjustanud ainult Ihastesse suunduva kergliiklustee sulgemise ning Liiva tänava sadevee tunnelkollektori katmise. Viimases kohas tuleb kogunevat vett ära pumbata.

Ehkki Emajõe veetaseme tõus on viimastel päevadel pisut aeglustunud, ulatub see siiski keskmiselt 7 - 8 sentimeetrini ööpäevas.

Viimase poolsajandi maksimaalne veetase mõõdeti Emajões möödunud aasta 16. aprillil, mil jõgi asus 330 sentimeetrit kokkuleppelisest nulltasemest kõrgemal. Siis oli liikluseks suletud ka mitu Tartu tänavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles