Kulupõlengute aeg on alanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng
Kulupõleng Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ehkki lumi pole veel kõikjal sulanud, on alanud kulupõlengute hooaeg – eile said päästjad juba mitu väljakutset kulupõlengutele.

Tartumaal teatati päästjatele kulupõlengust kell 11.59, kui Kambja vallas Vana-Kuuste külas põles paari ruutmeetri ulatuses kulu. See kustutati aga juba enne päästjate saabumist.

Teine väljakutse saadi kell 14.59, kui Rõngu vallas Käärdi alevikus põles hektari ulatuses kulu. Päästjatele tulid kulu materdamisele olid abiks ka kohalikud elanikud.

Võrumaal kustutasid päästjad kella 15.38 ajal Võrus Kooli teel 40 ruutmeetri ulatuses põlenud kulu.

Lisaks põles eile kella 15.02 ajal Põlvamaal Mikitamäe vallas Rõsna külas järve ääres pilliroog. Sedapuhku takistasid tule levikut ümbritsevad kraavid ja vesine pinnas.

Jõgevamaal Põltsamaa vallas Pauastvere külas põletati aga õhtul kella 19.28 paiku lõkkes tõrvapappi, nii et päästjad käisid andmas korraldust keskkonda saastavate jäätmete põletamine lõpetada ja lõke kustutada.

Põhjus üldjuhul hooletus

Tallinnas said päästjad kella 16.31 ajal väljakutse Laevastiku tänaval toimuvale kulupõlengule, umbes 20 ruutmeetri suuruse ala kustutamiseks kulus ligi tund. Kella 14.54 saadi teade Suur-Sõjamäe kraavi ääres põlevast kulust, kuid päästjate saabumise ajaks oli see põleng kustutatud.

Maardus Keemikute tänaval oli kella 15.49 näha musta suitsu. Sündmuskohale rutanud Muuga päästjad leidsid eest põlevad autokummid ja kulu ning likvideerisid tulekahju kella 16.13ks.

«Prahi põleng prügikastis ning kulu süttimine saavad üldjuhul alguse inimeste hooletusest. Olgu see siis maha või prügikasti visatud kustutamata suitsuots, järelevalveta jäetud lõke või maha vedelema jäetud klaaspudel, mis päikesepaistelisel päeval võib suurendusklaasina töötades samuti tulekahju põhjustada. Enne tiku tõmbamist või korralikult kustutamata suitsukoni ära viskamist tuleb hetkeks ka tagajärgedele mõelda,» hoiatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles