Emajõgi ei pruugi tänavu rekordtasemele kerkida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine suurvesi. Pildil üle kallaste tõusnud Emajõgi Kvissentalis.
Kevadine suurvesi. Pildil üle kallaste tõusnud Emajõgi Kvissentalis. Foto: Margus Ansu

Kuigi vesi Emajões endiselt kerkib, ei saa tõenäoliselt teoks hirmujutud viimaste aastate rekordtalve järel saabuvast üleujutusest.

Alam-Pedjal ootab soodel sulanud lumevesi pääsu jõkke, loksudes praegu muu hulgas sõiduteelgi, kuid kohalikud kinnitavad, et võrreldes mullusega pole suurvett ollagi ja ega vist tulegi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu kesklinnas oli Emajõe veetase täna päeval 274 sentimeetrit üle mõõdulati nulli ning jõgi mahub inimese seatud piiridesse, vaid nn Plasku juures lainetab vesi ka kõnniteel.

«Täna hakkab piirkondlik kriisikomisjon arutama 3,50 stsenaariumi, et mis sellisel juhul juhtuks, ütleme, et ka 3,50 oleks praeguste teadmiste juures üleelatav, võib-olla mõni kodanik ei saaks Vana-Ihastes koju ja võibolla tuleks ta evakueerida sealt sellise stenaariumi korral ja kindlasti rohkem teid tuleks kinni panna kui eelmisel aastal,» märkis Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Samas Võrtsjärve lõunapoolsed jõed alles pääsesid jää tagant valla, mis aga tähendab, et ka sealne vesi peab läbi Tartu lõpuks tee Peipsi järve leidma, ka Alam-Pedja looduskaitsealal loksub soo peal vesi, mis samuti peab ühel hetkel Emajõkke mahtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles