Jäälagunemine Peipsil toob uued keelud

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääauk. Foto on illustratiivne.
Jääauk. Foto on illustratiivne. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Politsei ja piirivalveamet kehtestab seoses jääolude halvenemisega Peipsi järvistul homsest, 9. aprillist alates mitmeid uusi piiranguid.


Nii transpordivahenditega kui jalgsi on keelatud liikumine jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 400 meetrit, teatas Lõuna prefektuur. Inimesi ei lubata enam ka Peipsi järve selle osa jääle, mis jääb Emajõe suudme ja Piirissaare vahele. Samuti on liikumiskeeld kehtestatud tervel Lämmijärvel.

Jääleminek jalgsi või maastikusõidukiga on aga jätkuvalt lubatud Peipsi järvel Emajõe suudmest kuni Vasknarvani. Ida prefektuur oma valvataval jääalal täiendavaid piiranguid veel ei kehtesta.

Sõidukiga järvele minek tuleb jätkuvalt registreerida piirivalvekordonites ning sealt saavad kalastajad täiendavat infot keelupiirkondade ning järvel valitsevate ohtude kohta. Peipsile minejad peavad arvestama sellega, et kevadistes ilmastikutingimustes võivad jääolud muutuda kiiresti ning ohu tekkimisel tulevad uued piirangud.

Lõuna prefektuuri piiriturvalisuse talituse vanemametnik Margo Sirendi avaldas lootust, et inimesed peavad piirangutest kinni ning ei sea enda elu kergekäeliselt ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles