Elukaaslase tapmise eest vangi mõistetud naise kaitsja kaebas otsuse edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Viru maakohus mõistis lühimenetluses oma elukaaslase noahoobiga tapnud naisele kuue aasta ja kaheksa kuu pikkuse vanglakaristuse, naise kaitsja esitas otsusele apellatsiooni.

Viru maakohus mõistis 31. mail Jevgenia Prokofjeva süüdi oma elukaaslase tapmises ning mõistis talle karistuseks kümne aasta pikkuse vanglakaristuse, teatas kohtu pressisindaja.

Kuna asja arutati lühimenetluse korras, vähendas kohus naisele mõistetud karistust ühe kolmandiku võrra ning seega jäi Prokofjeva lõplikuks karistuseks kuue aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus. Karistusest arvati maha ka eelvangistuses viibitud kolm päeva.

Ka mõistis kohus Prokofjevalt välja sundraha 2,5 kuupalga ulatuses ehk kokku 1175 eurot ning lisaks veel ka menetluskulud ja ekspertiisikulud 3726 eurot.

Otsus ei ole jõustunud ning kohtu pressiesindaja sõnul on otsusele juba esitatud apellatsiooniteade.

Süüdistuse kohaselt lõi Prokofjeva möödunud aastal kas 8. või 9. märtsil oma Kohtla-Järve linnas asuvas korteris tahtlikult tapmise eesmärgil elukaaslasele kööginoaga rindkerre. Mees suri saadud vigastusse.

Ringkonnaprokurör palus maakohtu istungil karistada Prokofjeva viie aasta, 11 kuud ja 27 päeva pikkuse vangistusega.

Kaitsja, vandeadvokaadi vanemabi Valli Murde palus maakohtu istungil süüdistatav õigeks mõista ja kui kohus selle seisukohaga ei nõustu, siis kergendada karistust.

Prokofjeva ei tunnistanud ennast maakohtu istungil süüdi.

Maakohus ei pidanud põhjendatuks ringkonnaprokuröri taotlust süüdistus ümber kvalifitseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles