Kariibil möllab tugev orkaan Omar

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kariibil möllav orkaan Omar läheneb ka USA Neitsisaartele. Pildil rannaäärne tee Charlotte Amalie linnas St. Thomase saarel.
Kariibil möllav orkaan Omar läheneb ka USA Neitsisaartele. Pildil rannaäärne tee Charlotte Amalie linnas St. Thomase saarel. Foto: AP / Scanpix

Puerto Rico suunas liikuv troopiline tsüklon Omar paisus kolmanda kategooria orkaaniks ning ähvardab tuua Kariibidele tugevaid paduvihmu, mis võivad vallandada üleujutusi ja mudalaviine.

Atlandi orkaanihooaja viieteistkümnes tsüklon moodustus Hollandile kuuluvast Curaçao saarest põhja pool teisipäeval, ohustades hetkeks ka Venezuela naftatööstust, ning sundis ajutiselt sulgema ka suurt rafineerimistehast USA Neitsisaartel, vahendas Reuters.

Saffir-Simpsoni viieastmelise skaala kolmandale pügalale tõusnud Omar kannab endas tuuli, mille kiirus küündib 195 kilomeetrini tunnis (ligi 54 meetrit sekundis) ning liigub praegu edasi kirde suunas mõnikümmend kilomeetrit tunnis.

USA ülemerevalduses Puerto Rico saarel, kus elab umbes neli miljonit inimest, on koolid, valitsusasutused ja suurem soa äridest juba suletud ning elanikud ummistavad veel vaid supermarketeid, et täiendada muu hulgas koduseid joogivee- ja konservitagavarasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles