Kolmapäev võib tuua hoovihma ja äikese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesepilved ja välk Valga kohal.
Äikesepilved ja välk Valga kohal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistuse andmeil võib homme mitmel pool Eestis sadada hoovihma ning kohati olla äikestki, sooja tuleb 12 kuni 17 kraadi.

Lõuna-Soomest Peipsi taha koonduva madalrõhkkonna mõjul on homme taevas kord pilvisem, kord selgem. Mitmel pool on oodata hoovihma, mis ehk väga kuivale maapinnale lõpuks veidi leevendust toob. Lisandub niiskust, õhk on mõõdukalt soe ja idapoolsetes maakondades on äikese võimalus üsna suur.

Ilm on muutliku pilvisusega ning puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 9, maapinnal kohati null kraadi. Päeval tuleb sooja 12 kuni 17 kraadi.

Neljapäeval jõuab Soome kohalt madalrõhulohk, hommikupoolikul sajab üksikutes kohtades, õhtupoolikul aga laialdasemalt hoovihma. Edela- ja läänetuul tugevneb 5-9, puhanguti 12, saartel ja looderannikul loodetuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 15 kuni 19, meretuulega rannikul 11 kraadini.

Reedel suureneb kõrgrõhkkonna mõju, taevas selgineb ja saju võimalus on õige väike. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning ulatub 5-10, puhanguti 15 m/s. Õhusooja tuleb 15 kuni 18, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Laupäevaks tugevneb kõrgrõhkkond. Ilm on sajuta ning laialdaselt selge taevaga ja rahulik. Õhusooja tuleb päeval 12 kuni 17 kraadi. Pühapäeval läheneb Skandinaaviast madalrõhkkond ja sunnib kõrgrõhkkonna kaugenema. Ilm muutub tuulisemaks ja pilvisemaks. Õhutemperatuur on 13 kuni 17 kraadi, saju korral langeb 10 kraadi ümbrusse, soojema õhumassi kiirema liikumise korral tõuseb saartel pärastlõunal 20 kraadini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles