Saaremaalt pärit kurepoeg suri Saudi Araabias nälga

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev valge-toonekurg on fotole jäädvustatud Harjumaal.
Pildil olev valge-toonekurg on fotole jäädvustatud Harjumaal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Selle aasta suvel Saaremaal Hakjala kandis must-toonekurgede Piia ja Priidu pesas ilmavalgust näinud ja raadiosaatjaga varustatud kurepoeg Priidupoeg suri Saudi Araabias 7. oktoobri õhtul nälga.

Ornitoloog Urmas Sellis ütles, et ilmselt otsustas Priidupoja kurva saatuse ebaharilik lennumarsruut, kirjutab Oma Saar.

Sellis märkis, et tavaliselt mööduvad musttoonekured rändel Punasest merest piki Egiptuse rannikut.

Priidupoeg aga üritas Punasest merest mööduda piki Saudi Araabia poolset rannikut, mistõttu ta sattus kõrbealadele, kus toitu napib. Säärane ebatavaline lennuteekond saigi linnule saatuslikuks.

Sellis märkis, et sai kirja Saudi Araabia looduskaitsjatelt, kes Priidupoega otsisid. Kirjast selgub, et kohalik farmer Jammal leidis 7. oktoobril kella 13 paiku oma maadelt veel elava, kuid väga nõrga musta linnu, kes oli raadiosaatjaga varustatud.

Farmeri sõnul püüdis ta linnule vett ja toitu anda, kuid lind ei võtnud pakutut vastu. Sama päeva õhtuks oli Priidupoeg surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles