Linnalinnuvaatlusel osutus liigirikkaimaks Tallinn

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallhaned linnalinnuvaatlusel Haapsalus.
Hallhaned linnalinnuvaatlusel Haapsalus. Foto: Tarvo Valker

Linnuvaatlejad jälgisid täna varahommikust kella üheni päeval linnalinde ning kõige enam ehk 49 linnuliiki märgati Tallinnas.

Juba 2002. aastast korraldatava ürituse eesmärgiks on juhtida tähelepanu meie linnakeskkonnas leiduvale elurikkusele ning alanud rändlindude saabumisele, vahendas ornitoloogiaühingu pressiteade.

Seekordsel linnadevahelisel linnuvõistlusel oli osavõtjaid enam kui 60 ning neid jagus Mõisakülast ja Kallastest kuni pealinna Tallinnani välja. Kokku vaadeldi täna ennelõunal linde 14 Eestimaa linnas.

Huvilised märkasid linde 86 liigist ehk 13 sulelise võrra vähem kui aasta varem. Võrreldes mullusega osutusid tavapärasest lühemaks liiginimekirjad peaaegu kõigis linnades, mida põhjustas nii suhteliselt hiline kevad kui tuulisevõitu ilmaolud. Sellele vaatamata kohati mitmeid kevadekuulutajaid, nagu raba-ja hallhani, kuldnokk, põldlõoke, kiivitaja ja metsvint.
Paigalindudest olid huvipakkuvamateks leidudeks laanepüü, kõrvukräts, kodukakk ja tamme-kirjurähn.

Kõige enam linnuliike märgati Tallinnas, kus nähti-kuuldi 49 linnuliiki. Pealinna kõrval osutusid liigirikkaimateks Lääne-Eesti linnad – Haapsalu (48) ja Kärdla (47). Sisemaal asuvatest linnadest oli tavapäraselt pikim liiginimekiri Tartul, kus saadi kirja 41 linnuliiki.

Linnadevaheline linnuvõistlus toimub igal kevadel märtsikuu viimasel pühapäeval ja seda korraldab Eesti suurim linnuhuvilisi koondav organisatsioon Eesti Ornitoloogiaühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles