Tuul kogub hoogu

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Õhtupoolikul tihedam sadu lakkas, kuid tuul kogub jõudu juurde ning jätkab lõõtsumist ka homme.

Tänaseks Eestisse jõudnud niiske õhumass tõi päeval nii lörtsi kui vihma. Õhtupoolikul sai tihedam sadu läbi, kuid lõunakaare tuul tugevneb puhanguti 15 m/s.

Rootsi kohal tekkinud madalrõhkkond jõuab homme Lapimaale, kuid madalrõhkkonna lõunaserv ulatub Läänemere äärde ja määrab ka Eesti ilma. Tugeva edelatuulega kandub siia jätkuvalt niisket õhku ning saju võimalus on kõikjal suur.

Ilm on pilves selgimistega, mitmel pool sajab enamasti hoovihma. Puhub edelatuul 5–11, puhanguti 15, saartel ja rannikul puhanguti kuni 20 m/s. Pärastlõunal tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on +2 kuni +7 kraadi.

Neljapäeval eemaldub madalrõhkkond Siberi arktiliste merede poole ja lõuna poolt mõjusamaks muutuva kõrgrõhkkonna mõjul muutub taevas selgemaks. Saju võimalus on väike ning läänekaare tuul järk-järgult rahuneb. Peaks tulema päikesepaisteline päev. Õhusooja on päeval 5 kuni 9 kraadi, meretuulega rannikul võib aga jahedam olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles