Kolmapäev toob nii päikesepaistet kui ka hoovihma

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike piilub juba väga kevadiselt.
Päike piilub juba väga kevadiselt. Foto: Marko Maisa

Ilmateenistuse andmeil võib homme pea kõikjal Eestis päikest näha, kuid kohati sajab ka hoovihma ja lörtsi.

Ööl vastu homset levib lörtsi- ja vihmasadu läänest itta. Vastu hommikut lääne poolt alates pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Puhub lõuna- ja edelatuul 7-13, saartel ja rannikul puhanguti 16-20 m/s, hommikul nõrgeneb veidi. 

Päeval sajab kohati hoovihma, hommikul sekka ka lörtsi. Puhub edela- ja läänetuul 6-12, rannikul puhanguti 15, saartel kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 3 kuni 7, rannikul paiguti 1 kraad.

Neljapäevaks liigub Skandinaaviast meile kõrgrõhuhari ja ilm on peamiselt sajuta, vaid öösel on kohati väike lörtsi- ja vihmasajuvõimalus. Puhub mõõdukas loode- ja läänetuul. Õhutemperatuur on päeval 3 kuni 7, rannikul paiguti 1 kraad.

Reede varahommikuks toob Läänemerelt Eestisse jõudev uus madalrõhulohk Lääne-Eestisse lörtsi ja vihma, päeval liigub lohk üle Eesti ja ilm on sajune. Edela- ja lõunatuul tugevneb hommikuks rannikualadel puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval +1 kuni +4, Ida-Eestis kuni 6 kraadi.

Laupäeva öösel sajab eemalduva madalrõhulohu mõjul Kesk- ja Ida- Eestis vihma ja lörtsi, päeval on sajuhooge hõredamalt. Lõuna- ja edelatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +1, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Pühapäeval on Eesti kohal väheaktiivne madalrõhuala. Mitmel pool sajab lund, lörtsi ja vihma. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles