Selguvad riigi aastapäeva ilma täpseimad prognoosijad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumehelves saab alguse tolmuterast, mis hõljub enne kondenseerumist pilves - veeaur kleepub õhus tolmuterakese külge ja kui pilves on alla -10 kraadi, muutub piisake jääks.
Lumehelves saab alguse tolmuterast, mis hõljub enne kondenseerumist pilves - veeaur kleepub õhus tolmuterakese külge ja kui pilves on alla -10 kraadi, muutub piisake jääks. Foto: Rait Killar

Esmaspäeval selgub, kes suutis keskkonnaagentuuri ja ilmateenistuse konkursil kõige täpsemalt vabariigi aastapäeva ilma prognoosida.

Ilma- ja loodushuvilised pidid prognoosima, milline ilm on 24. veebruari keskpäeval. Iga huviline sai oma ennustuse kirja panna keskkonnaagentuuri või Riigi Ilmateenistuse Facebooki lehel, ennustuse temperatuuri paluti märkida 0,1-kraadise täpsusega. Oma ennustusi sai teha ja postitada kuni 23. veebruari keskpäevani.

Kõigi õigesti ennustajate vahel loosib keskkonnaagentuur välja kingipaki. Võitjad tehakse teatavaks esmaspäeval.

Eesti keskmine temperatuur arvutatakse välja aritmeetilise keskmisena järgnevalt loetletud 25 ilmajaama andmete põhjal: Tallinn-Harku, Heltermaa, Jõgeva, Jõhvi, Kihnu, Kunda, Kuusiku, Narva, Lääne-Nigula, Pakri, Pärnu-Sauga, Ristna, Roomassaare, Ruhnu, Sõrve, Tartu-Tõravere, Tiirikoja, Tooma, Türi, Valga, Viljandi, Vilsandi, Virtsu, Väike-Maarja, Võru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles